Foto per pasaporten shqiptare

Foto per pasaporten shqiptare

Përgatitni një fotografi të përsosur të dokumentit me pranim të garantuar

Cfarë merrni

Kurseni kohë dhe para- bëni nje foto dokumenti lehtësisht pa u larguar nga shtëpia

Komoditet
Foto dixhitale brenda disa sekondash ose printime që dërgohen në shtëpinë tuaj
Shërbim profesional
Mbi 1.000.000 njerëz kanë përdorur shërbimet tona brenda 7 viteve.
Garanci pranimi
Nëse fotoja juaj refuzohet nga autoritetet, ne do t'ju rimbursojmë dyfishin e çmimit që keni paguar
Garanci kënaqësie
Shkrepni sa më shumë shkrepje fotografike - ju paguani vetëm kur jeni të kënaqur
National Geographic
Forbes
Bloomberg
Glamour

Foto per pasaporten shqiptare online me madhesi dhe permasa

Foto per pasaporten shqiptare
Madhësia
Gjerësia: 40 mm
Lartësia: 50 mm
Rezolucioni
600 dpi
Parametrat e përcaktimit të figurës
  • Lartësia e kokës: 34 mm
  • Kreu i fotos të jetë në krye të flokëve: 5 mm
A është i përshtatshëm për aplikime në internet?
po
A mund të printohet?
po
Ngjyra e sfondit

Si të bësh një foto?

Distanc mes kameras dhe trupit
1
Distanc mes kameras dhe trupit
Qëndrimi: Drejt përpara
Qëndrimi: Drejt përpara
2
Qëndrimi: Drejt përpara
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës
3
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës

Fotoja biometrike

Një foto biometrike është e nevojshme për të aplikuar për një dokument të ri ose një kopje. Pavarësisht nga arsyeja për të cilën dëshironi të merrni një kartë identiteti ose pasaporte, duhet të siguroni një foto biometrike ose foto pasaporte të bërë siç duhet që plotëson kërkesat zyrtare. A doni të dini kërkesat për këtë lloj fotografie? Ne ndajmë informacione të hollësishme në udhëzuesin më poshtë. 

Ju do të mësoni:

  • cilat janë kërkesat për një foto biometrike,
  • si të bësh një foto pasaporte me një telefon,
  • çfarë madhësie kërkohet për një foto pasaporte,
  • si të pozosh për një foto të bërë në shtëpi.

Cfare eshte nje foto biometrike?

Një foto biometrike është një foto që kërkohet si bashkëngjitje e një aplikacioni për dokumente të caktuara në Shqiperi. Këto dokumente janë letërnjoftim, leje drejtimi dhe pasaportë. Fotografia biometrike është një lloj i veçantë i fotografisë që synon të rrisë të gjitha tiparet biometrike të fytyrës së personit në foto. E gjithë kjo në mënyrë që softueri biometrik të mund të identifikojë shpejt dhe saktë personin në foto. 

Eshtë e mundur, sepse çdo person ka një sërë veçorish individuale të fytyrës, të cilat quhen tipare biometrike të fytyrës, për shembull, ovali i fytyrës, forma e nofullës, distanca midis syve, lartësia e hundës, forma e syve dhe gojës.

Një foto biometrike kërkohet jo vetëm në Shqiperi, por gjithashtu e vlefshme në shumicën e vendeve të Bashkimit Evropian. 

Në epokën e mungesës së kufijve midis vendeve evropiane, kjo i ndihmon autoritetet doganore të identifikojnë shpejt udhëtarët. Një foto biometrike mund të merret te fotografi ose vetë në shtëpi duke përdorur aplikacionin PhotoAiD.

Kerkesat e fotos se pasaportes

Bërja e një foto pasaporte të saktë nuk është e vështirë. Për më tepër, me aplikacionin dhe mjetin tonë në internet, ju mund të bëni një foto vetë duke perdorur telefonin tuaj në shtëpi.Kërkesat mund te kerkojne shume, por kjo nuk do të thotë se është e pamundur të zbatohen në shtëpinë tuaj.

Gjëja më e rëndësishme është të siguroni foton në madhësinë e duhur dhe në përputhje me udhëzimet për fotot biometrike. Një foto biometrike është një foto e kërkuar jo vetëm për një pasaporte, por edhe për një karte identiteti dhe një leje drejtimi. Prandaj, një fotografi e bërë një herë mund t'i bashkëngjitet aplikacioneve për disa dokumente - natyrisht, për sa kohë që aplikoni për to në të njëjtën kohë. E gjitha sepse një foto biometrike duhet të pasqyrojë pamjen tuaj aktuale dhe mundësisht të mos jetë më e vjetër se 6 muaj. Shikoni me poshte kerkesat e nje fotoje pasaporte shqiptare.

Madhësia dhe korniza

Madhësia e një foto pasaporte është 45 x 50 mm (gjerësia x lartësia). Korniza duhet të mbulojë të gjithë kokën, qafën dhe shpatullat e sipërme. Pjesa e sipërme e kokës në kornizë duhet të jetë e lartë midis 32 dhe 36 mm, dhe vetë fytyra duhet të mbulojë rreth 70-80% të zonës së fotografisë. Sidoqoftë, shumica e fotove me lartësi të fytyrës midis 27 dhe 40 mm pranohen. Fytyra në kornizë mund të jetë shumë e madhe ose shumë e vogël dhe gjithashtu duhet të jetë e përqendruar në foto. Kjo do të thotë që hunda duhet të jetë në boshtin qendror, vertikal të fotos.

Ndriçim dhe foto në sfond

Ndriçimi i fotos duhet të jetë i plotë nuk duhet te kete hije. Nëse jeni duke bërë një foto në shtëpi, pozoni përpara një dritareje të hapur dhe në dritë natyrore. Hijet në sfond, në fytyrë dhe në shpatulla nuk lejohen. Për të shmangur hijet, pozicionohuni rreth 50 cm nga sfondi dhe mbajeni kamerën të paktën 1.2 metra larg jush.

Sfondi duhet të jetë i thjeshtë dhe neutral, mundësisht gri i lehtë - kjo ngjyrë është një sfond i mirë për shumicën e ngjyrave të flokëve. Nuk duhet të ketë modele dhe asnjë objekt të dukshëm në të. Ajo gjithashtu duhet të jetë në kontrast me fytyrën dhe flokët. Fotoja mund të tregojë vetëm personin e fotografuar, d.m.th. atë që aplikon për një pasaporte shqiptare. Nuk mund të ketë njerëz të tjerë në foto.

Kërkesat teknike dhe cilësia e fotos

Fotoja duhet të jetë në fokus, jo e paqartë me një rezolucion minimal të shtypjes prej 600 dpi. Nëse e merrni foton e pasaportes me telefonin tuaj në shtëpi, mund ta printoni vetë foton në letër me cilësi të mirë ose të përdorni laboratorë fotografikë.

Ju duhet të ruani kontrastin natyror dhe tonin natyror të lëkurës. Nuk lejohet modifikimi i fotove në programet kompjuterike! Për një veprim të tillë, fotografia do të refuzohet së bashku me të gjithë aplikacionin. Fotoja nuk duhet të ketë kthesa, gërvishtje, njolla ose papastërti të tjera. Të dy fotot me ngjyra dhe të zezë dhe të bardhë lejohen. Sidoqoftë, ju rekomandojmë të siguroni një foto me ngjyra për aplikacionin tuaj.

Fytyra në foto

Personi duhet të shikojë drejtpërdrejt në kamera me një shprehje neutrale në fytyrën e tij. Kjo do të thotë që një buzëqeshje nuk lejohet - veçanërisht një buzëqeshje e gjerë. Për më tepër, mos e kthe koken sa majtas, djathtas. Koka duhet të jetë drejt përpara. Ju duhet të mbani gojën mbyllur dhe sytë hapur në foto. Efekti i syve të kuq është i papranueshëm! Fotografitë me gjysmë profili nuk lejohen! Ju duhet të pozoni në mënyrë që një imazh të tregojë në të dy anët e fytyrës në mënyrë simetrike. Flokët nuk duhet të mbulojnë fytyrën, duke përfshirë faqet dhe vetullat. Nëse keni baluke të gjata, lëvizini mënjanë në mënyrë që të mos ju errësojë vetullat dhe sytë.

Veshja dhe mbulesa e kokes

Nuk ka kërkesa të veçanta për kodin e veshjes, por e vetmja gje qe smund te vishni jane uniformat - ju nuk mund të vishni një uniformë ose veshje ushtarake në foton e pasaportes. Merrni parasysh gjithashtu të vishni një ngjyrë tjetër përveç bardh e zi, e cila mund të prishë ekuilibrin e nevojshëm midis sfondit dhe personit në foto.

Mbulesat e kokës në foto pasaporte nuk lejohen me disa përjashtime. Zyra mund të pranojë një mbulesë fetare nëse aplikanti siguron certifikatën e duhur. Nga ana tjetër, edhe shamitë dhe kapelet fetare nuk mund të mbulojnë as një pjesë të fytyrës, kështu që ato duhet të tërhiqen prapa për të zbuluar ovalin e fytyrës. Mbulesat e kokës nuk mund të hedhin hije në fytyrë.

Syzet dhe grimi

foton e pasaportes shqiptare mund të keni lente kontakti, por nuk lejohen syze dielli. Syzet mjekësore nuk mund të mbulojnë sytë tuaj, por ato nuk janë të ndaluara në foton e pasaportes. Nuk duhet të ketë reflektime në xhamat e syzeve. Duhet të siguroheni që skajet e syzeve të mos shkojnë shumë poshtë dhe të mos mbulojnë një pjesë të syve.

Grimi është krejtësisht i pranueshëm dhe nuk ka kërkesa specifike për të. Sidoqoftë, është mirë që përbërja juaj të pasqyrojë pamjen tuaj natyrale dhe mënyrën se si dukeni çdo ditë. Gjithashtu nuk duhet të jetë shumë me shkëlqim - ne rekomandojmë të mos aplikoni shkëlqim buzësh ose hije perlash për sytë.

Perdorni aplikacionin PhotoAid

Aplikacioni PhotoAiD për iPhone dhe Android si dhe mjeti në internet ju lejon të përgatisni Personalausweis Foto tuaj në shtëpi. Plotësisht vetë me telefonin tuaj. I shpejtë dhe i përshtatshëm. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të pozoni në përputhje me kërkesat për këtë foto dhe të përdorni udhëzuesin tonë:

Foto pasaporte me telefon - udhëzues

Plani i fotove dhe ndriçimi

Ju nuk keni nevojë të vendosni një sfond ose madje të pozoni në një mur të bardhë. Thjesht kujdesuni për ndriçimin e mirë. Qëndroni përballë dritares në dritën e ditës. Sigurohuni që të mos keni sende me vlerë në fytyrë apo shpatulla. Nëse drita është ende e pamjaftueshme, ndihmoni veten me një llambë. Sfondi do të hiqet në aplikacion.

Fytyra në foto

Pozicionohuni përpara kamerës. Për të parandaluar një fotografi të paqartë, vendosni telefonat në një trekëmbësh ose kërkoni dikë që të bëjë një foto me ju. Asistenti duhet të qëndrojë afërsisht 1,2 metra para jush për të siguruar një pamje të mirë të kokës, qafës dhe shpatullave të sipërme.

Fytyra në foto duhet të ketë një shprehje neutrale dhe duhet të jetë krejtësisht e drejtë. Sigurohuni që të shihni të dy anët e fytyrës tuaj. Veshët nuk kanë nevojë të duken.

Veshja dhe modeli i flokëve

Bërja vetë e nje fotoje pasaporte ju jep një mundësi që nuk e keni me një fotograf. Ju mund të provoni stile të ndryshme dhe modele flokësh dhe të bëni një numër të pafund të shkrepjeve. Për sa kohë që jeni të kënaqur. Mos harroni se fotografia do të jetë me ju për shumë vite. Sigurohuni që është vërtet e dobishme dhe se mund ta paraqisni me krenari. Kjo është e mundur nëse merrni vetë kontrollin se si dukeni në foto dhe përdorni mjetin tonë në internet për nje foto pasaporte.

Përgatitja e një fotoje në PhotoAiD

Pasi ta keni bere foton ngarkojeni ne aplikacionin tone. Pas ngarkimit, redaktori do të prejë foton në madhësinë e kërkuar dhe do të heq sfondin nga fotoja. Përveç kësaj, ai do të kontrollojë korrektësinë e fotos në lidhje me kërkesat, dhe do t'ju dërgojë skedarin e përfunduar me email. Nga këtu mund ta shkarkoni dhe ta përdorni sa herë të keni nevojë. 

Përditësimi i fundit: 4.6.23

Pyetjet e bëra më shpesh

❓ A lejohen syzet ne foton e pasaportes?

Jo ato nuk lejohen pasi bejne qe syte mos te jene totalisht te dukshme ne foto.

❓ Cfare ngjyre duhet te kete fotoja e pasaportes?

Nje foto pasaporte duhet te jete me ngjyra 24BIT. Kujdes, ajo nuk duhet te jete bardhe e zi.

❓ Cilat jane madhesite e fotos se pasaportes?

Madhesite e nje foto pasaporte shqiptare duhet te jene 45mm x 50mm.

Eshte mire qe ne foto te vishni dicka qe nuk krijon kontrast me sfondin e fotos. Megjithate ju mund te vishni dicka te thjesht.

Shkarkoni aplikacionin PhotoAid i cili do ju ndihmoje te pergatisni nje foto biometrike brenda disa sekondave. Mjafton qe te ngarkoni nje foto dhe ajo do rregullohet sipas parametrave qe kerkohen. Me pas fotoja do jete gati ne email.

Rreth dokumentit

Informacion rreth pasaportes shqiptare

Një pasaport shqiptare është një dokument identiteti i lëshuar me kërkesë të një personi i cili është shtetas i Republikës se Shqiperise. Çdokush në shqiperi mbi moshën 16 vjeç duhet të ketë një dokument identiteti, dhe ky rol mund të jetë ose një ID ose një pasaportë (gjithashtu mund të keni të dy dokumentet në të njëjtën kohë). Pasaporta ju lejon të udhëtoni në disa shtete anëtare të Bashkimit Evropian dhe ne disa mikro-shtete të Evropës. Shërben gjithashtu si provë e moshës dhe si provë e identitetit.

Kush mund të aplikojë?

Ju mund të aplikoni për një pasaport vetëm personalisht. Aplikimet dorëzohen në zyrën e regjistrimit ose zyrën konsullore, nëse një shtetas shqiptar që jeton jashtë vendit është duke kërkuar për pasaporten. Një pasaport shqiptare u lëshohet të rriturve (kuptohet personave mbi 16 vjeç) dhe të miturve me kërkesë të prindit ose kujdestarit ligjor.

Vlefshmëria e kartës së identitetit

Vlefshmëria e pasaportës varet nga mosha e aplikantit. Identifikimi për shtetasit qe jane nen moshen 16 vjec vlen 5 vjet. Identifikimi për personat mbi 16 vjeç është i vlefshëm për 10 vjet. 

Regjistrimi i të dhënave personale

  • Ju duhet te paraqiteni tek zyrat perkatese, ku do te aplikoni per pasaporte biometrike dhe te verifikoni te dhenat personale.
  • Dokumentet e identifikimit qe duhet te keni me vete jane: certifikata e lindjes, letërnjoftimi, Certifikata e shtetësisë etj.
  • Shtetasit nën moshën 16 vjeç mund te aplikojne vetem në prani të prindit ose kujdestareve te tyre.

Tërheqja e pasaportës

Per te terhequr pasaporten ju duhet te jeni i pranishem ne zyren e aplikimit. Kini kujdes qe duhet te jeni ju qe e terheq ose nje person i autorizuar.

Nje pasaporte zakonisht zgjat 3 deri ne 4 jave per tu prodhuar. Megjithate koha e prodhimit mund te zgjas me shume neqoftese ka mungese dokumentacioni

A ishte ky informacion i dobishëm?

Vlerësimi: 4.72 - numri i votave: 112

Dhuratë nga PhotoAiD 🎁