Foto per patenten shqiptare

Foto per patenten shqiptare

Përgatitni një fotografi të përsosur të dokumentit me pranim të garantuar

Cfarë merrni

Kurseni kohë dhe para- bëni nje foto dokumenti lehtësisht pa u larguar nga shtëpia

Komoditet
Foto dixhitale brenda disa sekondash ose printime që dërgohen në shtëpinë tuaj
Shërbim profesional
Mbi 1.000.000 njerëz kanë përdorur shërbimet tona brenda 7 viteve.
Garanci pranimi
Nëse fotoja juaj refuzohet nga autoritetet, ne do t'ju rimbursojmë dyfishin e çmimit që keni paguar
Garanci kënaqësie
Shkrepni sa më shumë shkrepje fotografike - ju paguani vetëm kur jeni të kënaqur
National Geographic
Forbes
Bloomberg
Glamour

Foto per patenten shqiptare online me madhesi dhe permasa

Foto per patenten shqiptare
Madhësia
Gjerësia: 40 mm
Lartësia: 50 mm
Rezolucioni
600 dpi
Parametrat e përcaktimit të figurës
 • Lartësia e kokës: 34 mm
 • Kreu i fotos të jetë në krye të flokëve: 5 mm
A është i përshtatshëm për aplikime në internet?
po
A mund të printohet?
po
Ngjyra e sfondit

Si të bësh një foto?

Distanc mes kameras dhe trupit
1
Distanc mes kameras dhe trupit
Qëndrimi: Drejt përpara
Qëndrimi: Drejt përpara
2
Qëndrimi: Drejt përpara
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës
3
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës

Foto perfekte për patentë në më pak se 15 minuta

Patenta e shoferit ju lejon të drejtoni shumë automjete të ndryshme. Së pari ju duhet të mësoni se si të drejtoni një automjet. Pasi të keni kaluar testin kombëtar praktik, duhet të prisni për një dokument dhe të përgatitni një foto përkatëse.

Sot, shumë njerëz bëjnë foto vet për patentën shqiptare. Eshtë një ide e mirë, veçanërisht gjatë pandemisë, sepse është më e sigurt dhe më e lirë. Fatkeqësisht, shumë njerëz bëjnë gabime në ato foto dhe kjo bën që dokumenti juaj të refuzohet.

Ju mund të përdorni përvojën tonë dhe të bëni një foto ideale për patentën tuaj të shoferit.

Në këtë artikull do të gjeni:

 • Informacion në lidhje me të gjitha kërkesat për fotografi për patentën shqiptare;
 • një udhëzues i plotë se si të bëni një foto perfekte për patentë shoferi;
 • pesë nga gabimet më të zakonshme në fotot e patentës.

Foto biometrike për patentë shoferi

Qeveritë në të gjithë botën kanë filluar të përdorin foto biometrike në dokumente personale sepse ato ndihmojnë në njohjen dhe identifikimin e njerëzve, gjë që rrit sigurinë publike. Këto foto janë pak më ndryshe nga fotot standarde sepse duhet të qëndroni para kamerës dhe të shikoni drejtpërdrejt në lente. Një foto biometrike nuk është lloji më tërheqës i fotografisë, por lejon AI (dhe gjithashtu njerëzit) të gjejnë një grup individual të tipareve biometrike në fytyrën e secilit person.

Fotoja biometrike është shumë tipike për fotot zyrtare sepse:

 • Duhet të qëndrosh para kamerës dhe të shikosh drejtpërdrejt në lente;
 • duhet të ketë një shprehje neutrale të fytyrës;
 • duhet ta mbash kokën drejt.

Të gjitha kërkesat për patentën shqiptare

Një fotografi e lejes së drejtimit duhet të kualifikohet për disa kërkesa. Duhet të jetë një foto biometrike dhe të ketë një format të përshtatshëm. Sigurohuni që të keni lexuar të gjitha specifikimet, sepse mjafton të bëni një gabim dhe fotoja juaj do te refuzohet.

Përmasat e fotos së lejes së drejtimit Shqiptare

Ka disa kërkesa në lidhje me dimensionet e fotove të lejes së drejtimit. Ato duhet të kenë 40 mm lartësi dhe 50 mm gjerësi. Për më tepër, lartësia e kokës tuaj duhet të ketë 32-36 mm dhe duhet të jetë 70-80% e fotos. Koka duhet të jetë plotësisht e dukshme dhe nuk duhet të zvogëlohet.

Cilësia dhe detajet e fotografisë së lejes së drejtimit shqiptare

Fotoja juaj e lejes së drejtimit (patenta) duhet të jetë e pranishme. Kërkohet qe ajo të ketë një kualitet të qartë dhe absolut për të identifikuar mbajtësin e ID-së. Për më tepër, ju duhet të paraqisni një foto me një sfond gri, të fortë. Ngjyrat dhe modelet e tjera nuk janë të mundshme.

Një foto duhet të ketë ngjyra normale, një ngjyrë e lëkurës duhet të jetë natyrale. Mos harroni se të gjitha fotot me hije në një fytyrë ose në një sfond do të refuzohen. Mos e ndryshoni dixhitalisht foton tuaj. Nëse ka një efekt të syve të kuq, bëni një foto të re.

Rezolucioni dhe cilësia e fotos duhet të jenë shumë të larta. Nëse ka qoftë edhe njërën nga veçoritë e mëposhtme, do të refuzohet.

 • jo në qendër, shumë afër ose shumë larg.
 • duke treguar hijet në fytyrën tuaj;
 • jo fokus i mprehtë dhe i pastër;
 • i pangjyrosur, i shënuar ose i rrudhur;
 • shumë e errët ose shumë e lehtë, me kontrast të ulët;
 • i paqartë, jo i dukshëm.

Fytyrë në një foto të lejes së drejtimit

Ju duhet të qëndroni ose të uleni para kamerës dhe të shikoni drejt në lente. Kërkohet të mos tregojë ndonjë shprehje, kështu që buzëqeshja nuk është një ide e mirë. Sytë duhet të jenë të hapur dhe goja duhet të jetë e mbyllur. Një ovale e fytyrës tuaj duhet të jetë e dukshme 100%.

Syzet dhe mbulesa e kokës në një foto të lejes së drejtimit

Eshtë e mundur të vishni syze, por sigurohuni që ato të mos ju mbulojnë sytë. Sytë tuaj duhet të jenë të hapur dhe duhet të shikoni drejt në kamerë. Nëse do të ketë një reflektim blic ose kornizat prej xhami do të mbulojnë fytyrën tuaj, fotografia do të refuzohet. Nëse duhet të vishni syze të errëta për arsye mjekësore, mund t'i keni, por duhet të përgatisni një vërtetim nga mjeku juaj.

Të gjitha mbulesat e kokës si kapele nuk janë të mundshme të vishen nëse nuk është një element i fesë tuaj ose është një rekomandim mjekësor. Mund ta vishni atë, por sigurohuni që nuk mbulon kokën ose nuk bën hije mbi foto.

Bizhuteri dhe aksesorë në një foto të lejes së drejtimit

Ju nuk mund të vishni ndonjë kufje ose pajisje të tjera, të cilat mund të mbulojnë fytyrën tuaj. Të gjitha fotografitë do te refuzohen automatikisht dhe do të duhet të bëni një foto të re.

Kjo është një pyetje shumë e njohur nga gratë: A mund të vendos makiazh në foton e lejes së drejtimit shqiptare? Përgjigja është po, por nuk mund të ndryshojë pamjen dhe ovalen e fytyrës. Të gjitha bizhuteritë si gjerdanët ose vathët janë të mundshme, por nuk mund të mbulojnë kokën tuaj.

Pesë nga gabimet më të njohura në lidhje me fotot shqiptare të lejes së drejtimit

Njerëzit bëjnë shumë gabime të ndryshme në fotot e lejes së drejtimit  dhe ata janë të detyruar të përgatisin një fotografi të re. Ne zgjodhëm pesë nga gabimet më të njohura në një foto të lejes së drejtimit. Nëse dëshironi të merrni dokumentin tuaj shpejt, më mirë të shmangni këto gabime.

 1. Një rezolucion i ulët dhe një cilësi e ulët e fotos. Eshtë një gabim shumë i zakonshem. Fotografitë nuk mund të pikselizohen, të jene paqarta ose jo të dukshme.
 2. Përmasat e gabuara. Eshtë një nga gabimet më të njohura. Njerëzit nuk kujdesen për madhësinë e fotos dhe e paraqesin atë pa lexuar specifikimet. Fotoja e lejes së drejtimit duhet të ketë 40 mm gjatësi dhe 50 mm gjerësi. Lartësia e kokës suaj duhet të ketë 32 - 36 mm. Koka duhet të jetë në 70-80% të fotos.
 3. Dorëzoni një foto tjetër nga ajo biometrike. Sigurohuni që të qëndroni dhe të shikoni drejt në kamerë, sytë tuaj janë të hapur dhe gojën e mbyllur, sepse ka shumë refuzime të shkaktuara nga dërgimi i selfie-ve, fotografive me sfond të pasaktë ose shfaqjes së një personi nga profili.
 4. Ekziston një tjetër përveç një sfondi gri (i ndritshëm), i fortë në foton e lejes së drejtimit. Kërkesat janë shumë specifike dhe nëpunësit civilë nuk pranojnë një pamje të papranueshme.
 5. Koka juaj ose fytyra juaj nuk janë plotësisht të dukshme ose ka hije në foto. Nëse mbani syze dielli ose një kapelë në një leje drejtimi, mund të jeni i sigurt që fotoja juaj nuk do të pranohet (mund të vishni një mbulesë koke, nëse është një element i fesë tuaj). Gjithashtu nuk mund të ketë hije në fytyrë ose në sfond.

Një foto e lejes së drejtimit pranë meje

Nëse keni nevojë për një foto të lejes së drejtimit shqiptare, nuk keni nevojë të shkoni te një fotograf profesionist. Përdorni telefonin tuaj inteligjent ose aparatin dixhital, kërkojini dikujt të bëjë një fotografi për ju dhe ta ngarkojë atë në vlerësuesin tonë të fotove në internet. Ju ndihmon të përgatitni një foto perfekte për të gjitha dokumentet pa dalë jashtë. Lexoni këshillat tona dhe ngarkoni një fotografi. Algoritmi i AI do të kontrollojë nëse është bërë në mënyrë korrekte. Paguani vetëm nëse fotot tuaja janë bërë në mënyrë korrekte.

A mund të bëni një foto të lejes së drejtimit në shtëpi?

Po, ju mund të bëni një foto të lejes së drejtimit në shtëpi! Mund të përdorni smartphone ose aparat fotografik dixhital. Ju mund të kërkoni dikë që të marrë disa fotografi nga ju, të zgjedhë më të mirën dhe ta ngarkojë atë në aplikacionin tonë në internet i cili do të përgatisë sfondin dhe dimensionet tuaja sipas kërkesave.

Kërkesat më të rëndësishme për foton e lejes së drejtimit

Së pari, ju duhet të merrni një foto të lejes së drejtimit në madhësinë: 40 mm lartësi dhe 50 mm gjerësi. Mos harroni, që ju duhet të paraqisni një fotografi të tanishme.

Fotoja duhet të merret me ngjyra normale, ngjyra e lëkurës duhet të jetë natyrale. Mos harroni se të gjitha fotot me hije në fytyrë ose në sfond do të refuzohen. Për fotografitë e lejes së drejtimit duhet të paraqisni një foto biometrike, kështu që mos harroni të shikoni në kamerë dhe të keni kokën drejt. Ju nuk mund të buzëqeshni në foto.

Fotoja nuk mund të dëmtohet ose skanohet nga dokumentet e tjera. Kërkohet të keni një foto me cilësi të lartë.

Udhëzuesi se si të bëni një foto perfekte në lejen e drejtimit në më pak se 15 minuta

Ne kemi një mënyrë të shkëlqyeshme për të zgjidhur problemet me marrjen e një fotografie të përsosur të lejes së drejtimit. Ne vendosëm të bëjmë një libër udhëzues për t'ju ndihmuar me këtë fotografi. Ndiqni hapat dhe mund të jeni të qetë në lidhje me foton e lejes së drejtimit.

 1. Lexoni të gjitha specifikimet që kemi shkruar më lart.
 2. Sigurohuni që të keni një dritë të përshtatshme, natyrore (përdorni dritën e diellit).
 3. Kërkojini shokut tuaj të bëjë disa fotografi për ju (në përputhje me kërkesat).
 4. Qëndroni ose uluni në pjesën e përparme të murit. Vish disa rroba shumëngjyrëshe pa modele.
 5. Keni sy të hapur dhe gojë të mbyllur. Shikoni drejt në kamerë. Kujdesuni për shprehjet neutrale. Sigurohuni që fytyra juaj të jetë e dukshme 100%.
 6. Pas kësaj, ju mund të zgjidhni foton më të mirë dhe ta ngarkoni atë në mjetin tonë të fotove në internet, i cili rregullon foton tuaj me kërkesat.
 7. Një foto e përsosur e lejes së drejtimit është e gatshme të dërgohet ose shtypet në emailin tuaj.

Mjeti fotografik për kontroll në foton e lejes së drejtimit Shqiptare

Nëse sapo keni bërë një foto ose keni një, mund të përdorni vlerësuesin tonë të fotove në internet për të verifikuar dhe rregulluar fotografinë e lejes tuaj të drejtimit. Ka shumë përparësi. Ju nuk keni pse të shkoni te një fotograf profesionist, kështu që kurseni kohën tuaj. Aplikacioni ynë është më i lirë se shërbimi ndaj tij, kështu që ju kurseni paratë tuaja. Për më tepër ju jeni më të sigurt gjatë pandemisë. Ne garantojmë që fotografia juaj do të pranohet, kështu që nuk keni nevojë të stresoheni për foton.

Përditësimi i fundit: 2.6.23

Pyetjet e bëra më shpesh

💡 Cila është madhësia e fotos së lejes së drejtimit shqiptare?

Madhësia e fotografisë së lejedrejtimit shqiptar është 40 x 50 mm.

💡 A mund të siguroj një foto të vjetër për foton time të lejes së drejtimit?

Jo, fotografia duhet të jetë aktuale dhe të pasqyrojë pamjen tuaj aktuale. Në rastin ideal, duhet të bëhet jo më shumë se 6 muaj para se të aplikoni për leje drejtimi.

💡 Si pozoni për lejen e drejtimit shqiptare?

Ju duhet të pozoni në përputhje me kërkesat për fotot biometrike:

 • Trupi dhe fytyra krejtësisht e drejtë.
 • Ju shikoni direkt në lente.
 • Sytë e hapur dhe gojën e mbyllur.
 • Shprehja neutrale e fytyrës.
 • Fytyra ovale duket qartë.
 • Flokët nuk e mbulojnë fytyrën.
 • Syzet nuk mbulojnë sytë.
 • Foto e ndriçuar mirë pa hije.
 • Sfond i lehtë pa asnjë objekt.

Po, mund ta bëni foton me çdo pajisje që është e pajisur me një aparat fotografik dixhital me cilësi të lartë. Ju duhet vetëm të bëni një foto sipas udhëzimeve dhe ta shtypni atë në letër fotografike.

Bëni një foto në përputhje me udhëzimet biometrike të fotografive dhe ngarkoni skedarin grafik në gjeneratorin tonë të fotografive. Mjeti heq sfondin, prer foton në dimensionet e sakta dhe kontrollon nëse është në përputhje me kërkesat ligjore. Skedari i përfunduar do t'ju dërgohet me email, nga ku mund ta shkarkoni dhe printoni sa herë që ju përshtatet.

Shtë një redaktues inteligjent i imazheve për dokumente që kontrollon saktësinë e fotove në pak sekonda në përputhje me udhëzimet për fotot biometrike. Mjeti gjithashtu heq sfondin, e rregullon atë me kërkesat dhe e zvogëlon imazhin në përmasat e duhura. Skedari i përgatitur do të dërgohet në një email ku mund të shkarkohet dhe shtypet.

Rreth dokumentit

Kush mund të provojë të marrë një leje drejtimi në Shqiperi?

Mund të përpiqeni të merrni një leje drejtimi, nëse jeni 18 vjeç dhe keni një regjistër të përhershëm në Shqiperi. Ekziston gjithashtu mundësia për të vozitur nëse jeni 17 vjeç, por makina duhet të drejtohet me shofer i cili:

është të paktën 30 vjeç;

ka patur leje drejtimi për 5 vjet;

është esëll;

ka një maksimum në pikët e dënimit.

Çfarë duhet të përgatitni për të marrë një leje drejtimi në Shqiperi?

Para së gjithash ju duhet të keni një certifikatë të ndihmës së parë, fotografinë aktuale biometrike (kërkesat janë përshkruar më poshte) dhe analiza te tjera mjekesore te cilat nevojiten per te hyr ne autoshkolle. 

Procedura

 1. Plotësoni një formular aplikimi.
 2. Dorëzoni formularin e plotësuar së bashku me dokumentet e tjera të kërkuara.
 3. Paguani të gjitha tarifat e zbatueshme.
 4. Uluni dhe kaloni provimin e teorisë së vozitjes. Ju do të merrni një leje për një nxënës i cili do t'ju lejojë të praktikoni vozitje të shoqëruar nga instruktori juaj i shkollës së shoferëve ose nga një i rritur që mban një licencë të vlefshme drejtimi.
 5. Pasi të mendoni se jeni gati, regjistrohuni dhe jepni provën praktike të vozitjes. Në rast se po aplikoni për një kategori tjetër të lejes së drejtimit, do të duhet të paraqisni patentën tuaj të shoferit së bashku me rezultatin e provimit praktik të shoferit, nuk ka nevojë të bëni një test teorik.

Dokumentet e kërkuara

 • Formulari i plotësuar i aplikimit
 • Identifikimi
 • Dëshmia e vendbanimit
 • Certifikata mjekësore me foto, lëshuar nga qendra shëndetësore, nuk duhet të jetë më e vjetër se tre muaj (nga koha kur është lëshuar)
 • Prova e grupit të gjakut
 • 2 (dy) copë fotografi me ngjyra, me përmasa 4 x 5 cm, njëra duhet të ketë firmën e aplikantëve (emrin dhe mbiemrin) në pjesën e pasme;
 • Nëse jeni duke aplikuar për një kategori të licencës shtesë: patenta juaj aktuale e shoferit (origjinal dhe fotokopje) licenca origjinale do t'ju kthehet sapo të verifikohet. Nëse patenta juaj e tanishme është humbur, do t'ju duhet të paraqisni një patentë shoferi të përkohshëm
 • Pagesa për provimin (provimet)

Vlefshmëria

Licencat e kategorisë A, B dhe BE:

 • e vlefshme për 10 vjet derisa mbajtësi i licencës të mbush 50 vjet
 • për mbajtësit e licencave nga mosha 50 deri 60 vjeç, licenca është e vlefshme për 5 vjet
 • për mbajtësit e licencave që janë më të vjetër se 60 vjeç, licenca është e vlefshme për 3 vjet

Licencat e kategorisë C, D, CE dhe DE:

 • e vlefshme për 5 vjet derisa mbajtësi i licencës të mbush 60 vjeç
 • mbajtësit e licencës që janë më të vjetër se 60 vjeç, licenca është e vlefshme për 3 vjet
 • mbajtësit e licencës që kanë kaluar moshën 65 vjeç, duke rinovuar vullnetin do të kërkojë që mbajtësi i licencës të kalojë një test dhe licenca mund të duhet të rinovohet çdo vit

Të ngasësh makinë në Shqipëri

Nëse do ngasni makine ne Shqipëri, do t'ju duhet një leje e vlefshme drejtimi dhe patentë shoferi ndërkombëtare.

Rregullat kryesore shqiptare të trafikut rrugor:

 • Ngasja është në të djathtë të rrugës.
 • Mosha minimale e vozitjes është 18 vjeç.
 • Të gjithë në makinë duhet të mbajnë rrip sigurimi në çdo kohë.
 • Telefonat celularë mund të përdoren gjatë ngasjes nëse kanë sistem pa duar.
 • Ndërsa ngasin makinën, shoferët e huaj duhet të mbajnë një licencë të vlefshme shoferi, leje ndërkombëtare drejtimi, pasaportë, regjistrim makine dhe dokumente sigurimi.
 • Rekomandohet të keni një makinë për fikjen e zjarrit, çantën e ndihmës së shpejtë, trekëndëshin paralajmërues, çantën bazë të riparimit të emergjencave dhe llamba rezervë.
 • Kufijtë e shpejtësisë janë: në zonat e banuara - 50 km / orë (31 mph); jashtë zonave të banuara - 90 km / orë (56 mph); në autostrada - 110 km / orë (68 mph).
 • Niveli legal i alkoolit në gjak është 0,01 mg / ml.
 • Trekëndëshi paralajmërues dhe jeleku reflektues kërkohet të jenë të pranishëm në çdo automjet.
 • Kërkohet sigurimi i palës së tretë.

Disa informacione shtesë:

Ngasja në Shqipëri nuk është e lehtë pasi rrugët zakonisht janë në gjendje të keqe. Ngasja gjatë natës jashtë zonave kryesore urbane është e rrezikshme dhe duhet të shmanget. Në dimër, mund të jetë gjithashtu keq per shkak te dëbores dhe kushtet e akullit në rrugët në Shqipërisë e Veriut.

Në Shqipëri nuk ka rrugë me pagesë.

Për të marrë me qira një makinë, një shofer duhet të paraqesë një licencë të plotë të vlefshme shoferi të cilën e ka mbajtur për të paktën 3 vjet. Mosha minimale për marrjen me qira të një makine është 21 vjeç.

Nëse një shofer është i përfshirë në një aksident, ai duhet të presë derisa të vijë policia.

A ishte ky informacion i dobishëm?

Vlerësimi: 4.80 - numri i votave: 82

Dhuratë nga PhotoAiD 🎁