Foto per karten e identitetit

Foto per karten e identitetit

Përgatitni një fotografi të përsosur të dokumentit me pranim të garantuar

Cfarë merrni

Kurseni kohë dhe para- bëni nje foto dokumenti lehtësisht pa u larguar nga shtëpia

Komoditet
Foto dixhitale brenda disa sekondash ose printime që dërgohen në shtëpinë tuaj
Shërbim profesional
Mbi 1.000.000 njerëz kanë përdorur shërbimet tona brenda 7 viteve.
Garanci pranimi
Nëse fotoja juaj refuzohet nga autoritetet, ne do t'ju rimbursojmë dyfishin e çmimit që keni paguar
Garanci kënaqësie
Shkrepni sa më shumë shkrepje fotografike - ju paguani vetëm kur jeni të kënaqur
National Geographic
Forbes
Bloomberg
Glamour

Foto per karte identiteti online me madhesi dhe permasa

Foto per karten e identitetit nga interneti
Madhësia
Gjerësia: 40 mm
Lartësia: 50 mm
Rezolucioni
600 dpi
Parametrat e përcaktimit të figurës
  • Lartësia e kokës: 34 mm
  • Kreu i fotos të jetë në krye të flokëve: 5 mm
A është i përshtatshëm për aplikime në internet?
po
A mund të printohet?
po
Ngjyra e sfondit

Si të bësh një foto?

Distanc mes kameras dhe trupit
1
Distanc mes kameras dhe trupit
Qëndrimi: Drejt përpara
Qëndrimi: Drejt përpara
2
Qëndrimi: Drejt përpara
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës
3
Ndricim i barabartë në të dyja anët e fytyrës

Cfare eshte nje foto biometrike?

Një foto biometrike është një foto që është e nevojshme për disa dokumente në Shqiperi si një shtojcë e një aplikacioni. Këto dokumente përfshijnë një kartë identiteti, një leje drejtimi dhe një pasaportë. Fotografia biometrike është një lloj i veçantë i fotografisë që kërkon të përmirësojë të gjitha karakteristikat biometrike të fytyrës së personit në foto. E gjithë kjo në mënyrë që programi biometrik të identifikojë personin në fotografi me lehtësi dhe saktësi. 

Për të aplikuar për një dokument të ri ose një kopje, kërkohet një foto biometrike. Ju duhet të keni një foto biometrike të bërë siç duhet, që plotëson kriteret zyrtare, pavarësisht nga arsyeja për të cilën dëshironi të merrni një kartë identiteti. Dëshironi të dini kriteret për fotografi të këtij lloji? Në udhëzuesin më poshtë, do të gjeni të gjitha kërkesat e nevojshme.

  • Cilat janë kriteret për një foto të një foto biometrike.
  • Si të bëni një foto në telefon për foton biometrike.
  • Madhësite qe duhen për një foto biometrike.
  • Si të pozosh për një fotografi të bërë në shtëpi.

Çdo person ka një sërë veçorish individuale të fytyrës të quajtura tipare biometrike të fytyrës, të tilla si fytyra, forma e nofullës, distanca midis syve, lartësia e hundës dhe te tjera.

Jo vetëm në Shqipëri, por edhe në shumicën e vendeve të Bashkimit Evropian, kërkohet një foto biometrike. Kjo i lejon autoritetet doganore të njohin me shpejtësi udhëtarët ne mungesë të kufijve midis vendeve evropiane.

Cilat jane kerkesat per nje foto ID?

Nuk është e vështirë të bësh një fotografi të duhur për ID. Për më tepër, ju mund të bëni një fotografi vetë me aplikacionin tonë ose në internet. Prandaj është e nevojshme vetëm të pajtoheni me specifikimet për një foto të kartës id. Specifikimet janë shumë gjithëpërfshirëse, por kjo nuk do të thotë që në shtëpinë tuaj është e vështirë të zbatohen.

Gjëja më e rëndësishme është të keni madhësinë e saktë të fotos në përputhje me udhëzimet biometrike të fotografive.

 Një foto biometrike është një foto e cila është e nevojshme jo vetëm për një kartë identiteti, por gjithashtu mund të përdoret për një pasaportë. Prandaj, një fotografi e bërë një herë mund të shtohet në aplikacione - natyrisht, për sa kohë që aplikoni për to në të njëjtën kohë. Kjo sepse pamja juaj e tanishme duhet të shprehet në pamjen biometrike dhe në mënyrë ideale të mos jetë më e vjetër se 6 muaj. Mësoni tani për kriteret më të rëndësishme për një foto të ID-së.

Madhesia e fotos ID

Fotoja per një kartë identiteti duhet të plotësoj disa parametra për madhësi në mënyrë qe ajo të pranohet. Fotoja duhet të ketë një madhësi prej 40mm x 50mm në gjerësi dhe gjatësi, të tregojnë nga afër fytyren tuaj dhe pjesën e sipërme të shpatullave në mënyrë që fytyra juaj të marrë midis 70% te fytyrës ose 36mm nga mjekra në kurorën e kokës. 

Sfondi i fotos dhe ndricimi

Eshtë e rëndësishme të përfundoni ndriçimin e kornizës pa asnjë hije të pranishme. Pozicionohuni pranë një dritareje të hapur dhe në dritën natyrale të ditës nëse po bëni një foto në shtëpi. Hijet nuk lejohen në sfond, në fytyrë dhe në shpatulla. Vendoseni rreth 50 cm nga sfondi për të parandaluar hijet dhe mbajeni kamerën të paktën 1.2 metra larg jush.

Sfondi duhet të jetë i thjeshtë dhe neutral, idealisht gri i lehtë ose i bardhe.

Asnjë objekt nuk duhet të jete ne sfond. Sfondi duhet të jetë në kontrast me fytyrën dhe flokët. Vetëm personi i fotografuar, mund të shihet në foto. Nuk duhet të ketë njerëz të tjerë në foton e ID-së

Kerkesat e fotos dhe kualiteti i saj

Me një rezolucion minimal të shtypjes prej 600 dpi, fotografia duhet të jetë në fokus, jo e paqartë. Mbani cilësinë e duhur të printimit dhe shtypni foton tuaj të kartës së identitetit në letër fotografike me cilësi të lartë. Ju mund ta printoni vetë foton në letër me cilësi të mirë ose të përdorni laboratorë fotografikë nëse bëni fotografinë tuaj të ID me telefonin tuaj në shtëpi.

Imazhet në programet kompjuterike nuk mund të ndryshohen!

Të dy imazhet me ngjyra dhe bardh e zi janë të lejueshme. Sidoqoftë, për paraqitjen tuaj, ju rekomandojmë që të keni një foto me ngjyra. Eshte me mire qe fotoja te mos kete gervishtje apo shenja te ndryshme pasi kjo do rezultoj ne mospranimin e fotos ID.

Si duhet te jete fytyra juaj ne foton ID?

Me një shprehje neutrale në fytyrën e tyre, individi duhet të shikojë drejtpërdrejt në kamera. Kjo do të thotë që një buzëqeshje, veçanërisht një buzëqeshje e gjerë, nuk lejohet. Për më tepër, mos e anoni dhe ulni kokën.Mbani gojën mbyllur dhe sytë hapur. Eshtë e papërshtatshme të kesh efektin e syve të kuq! Imazhet e gjysmë-profileve nuk lejohen! Në mënyrë që një fotografi të përfaqësojë të dy anët e fytyrës në mënyrë simetrike, mund të pozoni. Fytyra nuk duhet të errësohet nga flokët.

Veshjet ne nje foto ID

Nuk ekzistojnë dispozita të veçanta të kodit të veshjes, por i vetmi kufizim vlen për uniformat - në foton tuaj Id, nuk duhet të vishni një uniformë.

Me përjashtime të caktuara, kapelet në fotot e identitetit nuk lejohen. Një mbulesë fetare mund të miratohet nga zyra nëse aplikanti siguron certifikatën e duhur.

Aksesoret dhe makeup-i

Ju mund të keni lente kontakti në foton e ID shqiptare, por syzet e diellit dhe lentet e errëta nuk lejohen. Syzet nuk duhet të mbulojnë sytë tuaj pasi ato duhet të jenë qartë të dukshme. Reflektimet në lentet nuk duhet të jenë të pranishme. Ju duhet të siguroheni që skajet e syzeve të mos shkojnë shumë poshtë dhe të mos mbulojnë një pjesë të syve.

Grimi është plotësisht i përshtatshëm dhe nuk ka ndonjë specifikim të veçantë.

Kerkesat e fotos per femijet

Kërkesat për fotografi ID për fëmijët janë zakonisht identike me ato për të rriturit. Fëmijët nën moshën 6 vjeç, për shembull, mund të kenë kokën pak të anuar në foto. Nga ana tjetër, foshnjat do të shikojnë anash ose do të hapin gojën. Çdo ndryshim i përqendrimit të kokës në kornizën e figurës lejohet. Sidoqoftë, kriteret e kontekstit janë të njëjta.

Përditësimi i fundit: 4.6.23

Pyetjet e bëra më shpesh

💡 Si mund ta bëjë foton e kartës së identitetit online?

Shkarkoni aplikacionin Photo AID, mjafton një selfie dhe foton do e keni gati shumë shpejt.

💡 A mund ta perdor kapelen per arsye fetare ne foton e identitetit?

Po, nëqoftëse e keni per aryse fetare, mundeni ta mbani.

💡 A mund ta përdor telefonin android për ta bërë foton?

Po mundeni, mjafton që të keni një kualitet kamere të mirë.

Nje foto pasaporte duhet te jete me ngjyra 24BIT. Kujdes, ajo nuk duhet te jete bardhe e zi.

Per te aplikuar per karten e identitetit ju duhet te bleni kuponin ne post qe kushton 1500 lek (10 Euro)

Rreth dokumentit

Cfare eshte karta e identitetit?

Një karte identiteti shqiptare është një dokument identifikimi i lëshuar me kërkesë të një personi që është shtetas i Shqipërisë. Kushdo që është mbi 16 vjeç në Shqipëri duhet të ketë një kartë identifikimi, ose një ID ose një pasaportë mund të luajë këtë rol. Ajo gjithashtu vepron si provë e moshës. Nje karte identiteti permban informacionet personale te nje individi si emrin, mbiemrin, moshen etj. 

Personat qe mund te aplikojn per nje karte identiteti:

Personalisht, mund të aplikoni vetëm për një kartë identiteti. Kërkesat dërgohen në zyrën e regjistrimit ose zyrën konsullore ku kërkohet letërnjoftimi nga një shtetas shqiptar. Me kërkesë të prindit ose kujdestarit ligjor, një kartë identifikimi shqiptare u jepet të rriturve (kuptohet si individë mbi moshën 16 vjeç) dhe të miturve.

Vlefshmëria e kartës së identitetit

Ti mund te aplikosh per karte identiteti vetem pasi ke mbushur moshen 16 vjec dhe ajo zgjat per 10 vjet. Mbas skadimit te kartes ju keni te drejte te aplikoni serish per nje karte te re identiteti. 

Sa kushton nje karte identiteti?


Karta e identitetit kushton rreth 1500 lek (€10). Ne fillim ju duhet ta bleni kuponin ne poste dhe me pas mund te shkoni tek zyrat perkatese per te aplikuar per te. Kini kujdes mbasi duhet te keni dhe dokumente te tjera te nevojshme ne procesin e aplikimit.

A ishte ky informacion i dobishëm?

Vlerësimi: 4.83 - numri i votave: 99

Dhuratë nga PhotoAiD 🎁